Preskoči na vsebino


ZAPISNIK 3. SEJE UO DKGP

Zapisnik 3. sestanka upravnega odbora Društva za krščansko geštalt pedagogiko

 

 

Datum: 10. 11. 2014 ob 14.00.

Kraj: Teološka fakulteta.

Prisotni: Miriam Stanonik, Stanko Gerjolj, Marija Žabjek, Ana Rožman (avdio konferenca).

 

Dnevni red:

 

1. Pregled in sprejetje zapisnika prejšnje seje

2. Seminar: začetek nove, šeste generacije

3. Zaključek prve "fakultetne" generacije

4. Adventna duhovna obnova in Martinovanje

5. Razno

 

K 1) Pregledali smo zapisnik zadnjega sestanka UO. Ni bilo pripomb. Zapisnik smo potrdili.

K 2) Nova, šesta generacija bo začela z izobraževanjem 12. - 14. 12. 2014 pri Sv. Jožefu v Celju. Trenutno je prijavljeni 20  novih slušateljev. Voditelj je ddr. Stanko Gerjolj; sodelavci: mag. Iva Nežič Glavica, Gašper Gašperšič in dr. Alfons Žibert. Dodatni sodelavci bodo dr. Franz Feiner, dr. Janez Vodičar in Ana Rožman, supervizorka bo Miriam Stanonik.

Srečanja bomo začenjali ob 17.00 in praviloma končevali v nedeljo do 16.00.

Stanko kot vodja izobraževanja sestavi potrebno uvodno informacijo.

K 3) V decembru, natančneje od 5. do 7. decembra 2014, bo z izobraževanjem končala prva "fakultetna" generacija geštaltistov. Zaključno srečanje izpeljeta Stanko Gerjolj in Janez Vodičar. Tema splošna. Miriam poskrbim za ples, začetek, "sredino" in petje. Začnemo v petek, 5. 12., ob 18.00 in končamo v nedeljo, 7. 12. 2014, do 16.00.

 

K 4) Letošnja adventna duhovna obnova bo od 21. do 22. 12. 2014 pri Sv. Duhu nad Škofjo Loko. Skupina je najavljena in rezervirani so prostori (Mihaela). Prijave bo koordinirala Ana Rožman. Obvezno se ji je treba prijaviti do srede, 19. 11. 2014. Voditelja to pot bosta Gašper Gašperšič in Neža Vatovec. Z obnovo začnemo v petek ob 17.00 in zaključimo v soboto s sveto mašo po kosilu. Temu sledi druženje ob "Martinovi goski". Ostajamo kar tam in se družimo ob dobrotah, za katere poskrbimo udeleženci sami in jih prinesemo s seboj. K sveti maši in na druženje povabimo tudi svoje družine!

K5) * Predbožična duhovna obnova za družine (zakonske pare) bo  od 19. do 21. 12. 2014 v Celju pri Sv. Jožefu. Pričakujemo nad 60 ljudi (30 parov). Srečanje bosta v sodelovanju z Ano, Ivo in Katjušo vodila Stanko in Miriam. Tema bo "Zakon, družina in smisel življenja". Svojo skupino za delo z najstniki (otroci parov, ki bodo na duh. obnovi) bosta imeli Mateja Centa in kolegica. V skupini bodo razmišljali o Agresiji in mladostniku/ih.

     * Miriam v čim krajšem času pripravi društveno uradno potrdilo za vse tiste, ki so se že in se še bodo odločali za pripravo na zakon po metodi krščanske geštalt pedagogike.  Stanko ji pošlje seznam tistih, ki jim je bilo začasno potrdilo že izdano, in primer takega potrdila.

 

Sestanek je bil zaključen ob 15.25   Datum in uro naslednjega sestanka bomo določili v prvem tednu decembra.

 

 

Zapisala:

Miriam Stanonik

Lokacija:
Print Friendly and PDF