Preskoči na vsebino


POVABILO NA KONGRES 2018

Drage geštaltistke in dragi geštaltisti,

najbrž je do večine vas že prispela novica, da naše Društvo v sodelovanju z avstrijskim prireja drugi evropski kongres integrativne geštalt pedagogike. Podobno, kot je bilo v primeru prvega evropskega kongresa pred šestimi leti, bo tudi ta kongres na znani lokaciji v Celju in sicer od 3. do 5. avgusta 2018.

Željo po 2. kongresu v Celju smo sprožili z nadpovprečno dobro organizacijo prvega kongresa, kar pomeni, da smo tokrat pred podobnim izzivom in ne dvomimo, da mu bomo kos. Hkrati pa nudi evropski kongres tudi priložnost začutiti in spoznati, kaj se dogaja na mednarodni ravni. Program je zelo kakovosten in predvsem v okviru delavnic se lahko seznanimo s številnimi sodobnimi pristopi pedagoškega, svetovalnega in terapevtskega dela. Program bo potekal v nemškem jeziku, bodo pa tako predavanja kot delavnice prevajane v slovenski jezik (predavanja simultano s profesionalnima prevajalkama, delavnice pa »spontano«; v vsaki delavnici bo sodeloval kdo, ki govori oba jezika).

Kotizacija za kongres znaša 120€, za udeleženke in udeležence iz Slovenije pa 90€. S predsednikom DKGP vas lepo vabiva k udeležbi in sva prepričana, da pozitivne odločitve ne boste obžalovali. Prijavite se lahko na spletni strani
http://gestaltpedagogika.rkc.si/index.php/content/display/317
in sicer do vključno 20. junija 2018. Prijave sprejemamo tudi še po tem datumu, se pa v tem primeru kotizacija dvigne na 100€.

 

Ddr. Stanko Gerjolj                                                                                                 Dr. Alfons Žibert

Predsednik evropskega druženja (ARGE)                                                             Predsednik DKGP

PRIJAVE: http://gestaltpedagogika.rkc.si/index.php/content/display/317

 

Okvirni program:

  • Glasba in pogovor z dr. Albertom Höferjem, dr. Katharino Steiner, dr. Johannom W. Klaushoferjem, (Ustanovni člani integrativne gestalt pedagogike in duševnega zdravja)
  • Razstava: „CONNECTED“ Hans Reitbauer, nove slike v iskanju višine in globine. Ikonografski posegi na steklu in predmetih.
  • »Clowndinner« z Ludgerjem Hoffkampom
  • Obisk Žičke kartuzije
  • Predstavitev znanstvenih del na temo: Integrativna gestaltpedagogika in duševno zdravje

 

  • Delavnice, daljše

Gabriele Kraxner Zach: Bibliolog, IIGS

Ursula Hawel: Elementi geštalta pri pouku športa, IIGS

Helmut Laukötter:  Stari človek – novi človek:  biografska pantomima IGH

  • Delavnice, krajše

Cecile Leimgruber/Giela Degonda: Ena podoba ženske –  ali to zadošča? IGCH

Andreja Vidmar, ddr. Stanko Gerjolj:  GP in več inteligentnosti, DKGP 

Gisela Schlarp: Kreativno pisanje, IGPS

Kerstin Sommer: Ples in geštalt, IGPN

Gerhard Gigler: NSC®- Nevrosistematični Coaching, z  bilateralno stimulacijo, kako oblikovati notranje in zunanje odre življenja, IGB

Christine Seufert:  Z iskalcem pozitivnih namenov  v timu do »Work-Private Flow«, IGB

Lokacija:
Print Friendly and PDF