Avtor: Objavljeno: 21. 01. 2019

DUHOVNE VAJE ZA BIRMANCE – PONUDBA

Spoštovani duhovniki in kateheti,

v okviru Društva za krščansko geštalt pedagogiko (DKGP) pripravljamo duhovne delavnice[1] (duhovne vaje). Predstaviti vam želimo ponudbo duhovnih delavnic za birmance, odprti pa smo tudi za pripravo duhovnih delavnic za druge skupine.

Izvedba je mogoča v domovih duhovnosti ali v župniji. Časovno delavnica lahko poteka en dan ali pa zajema celoten vikend. Možen je tudi daljši proces, kar pomeni, da sta dve/tri dnevna srečanja v določenem razmaku. Na vašo željo lahko pripravimo plakat.

Za izvedbo v župniji se s strani župnije potrebuje:

  • primeren večji prostor, vsaj dve učilnici in
  • urejeno pogostitev v času delavnic,

mi pa poskrbimo za potreben material za delavnice ter vsaj dva voditelja; v primeru, da je prijavljenih več kot 20 udeležencev, pa se pridružijo še dodatni voditelji.

Termini so objavljeni na spletni strani DKGP, tam bo razvidno tudi, kateri so še prosti: http://gestaltpedagogika.rkc.si/index.php
 

Osnovni kontakt in informacije: fonzi.zibert@rkc.si; 031 665 483

 

Prijazno se priporočamo za objavo in povabilo mladim.

Vse dobro,

Za Tim DKGP DV birmanci

dr. Alfons Žibert

 

Kaj je DKGP?

Društvo za krščansko geštalt pedagogiko deluje že od leta 2001. Najprej so pod vodstvom ddr. Stanka Gerjolja v okviru društva potekala izobraževanja geštalt pedagogov (v pripravi je že osma generacija), kasneje so se dejavnosti razširile tudi na pastoralno področje. Tako danes v okviru društva po načelih geštalta izvajamo pripravo na zakon, duhovne vaje za zakonce in družine, za nami je tudi nekaj misijonov. Preteklo leto smo začeli z duhovnimi vajami za birmance (župnija Boštanj, župnija Predoslje), odpira pa se tudi možnost izobraževanja za katehete po načelih geštalt pedagogike, za mlajše otroke ali starejše mladostnike.

 

Komu?

Duhovne delavnice za birmance so namenjene mladim, ki se pripravljajo na prejem zakramenta sv. birme. Vemo, da je to zelo zahtevno obdobje, ko se ne samo spreminja telo, temveč tudi notranjost in je s tem povezano prilagajanje, novi izzivi in odločitve, tako poklicne kot osebnostne.

Po metodi geštalt pedagogike izvedena duhovna delavnica mladim omogoča nov, izkustven in oseben pogled na vero. Gre za zelo prijazno metodo brskanja po lastni notranjosti, ki seže v samo globino toliko, kolikor si vsak sam dovoli.

 

Tim

Tim voditeljev duhovnih delavnic za birmance sestavljamo: Stanko Gerjolj, Alfons Žibert, Sanja Obaha Brodnjak, Katja Jarc, Metka Valič in Gašper Gašperšič. Vsi navedeni smo geštalt pedagogi, nekateri pa tudi že trenerji in supervizorji.

 

Prostovoljni prispevek
Za izvedbo delavnice-duhovnih vaj se priporočamo za prostovoljne prispevke:
 

Več
Vse o dejavnostih DKGP najdete na:
http://gestaltpedagogika.rkc.si/index.php
(na levi je stolpec »Duhovne vaje za birmance«, kjer bodo objavljene vse aktualne informacije v zvezi s tem področjem).

 

[1] Izraz duhovna delavnica uporabljamo, ker bodo birmanci aktivno in dinamično vključeni v proces.

[2] Na vsakega od teh terminov je mogoče izvesti enodnevne ali vikend DV, v dogovoru z župnikom/katehetom.

[3] V tem primeru je kraj rezerviran in določen za skupino, ki se bo najprej prijavila.