Avtor: Objavljeno: 16. 04. 2020

GEŠTALT 8. SKUPINA

Virtualni vikend/srečanje preko Facebooka: Geštalt 8. skupina, 17. -19.4.2020

Dr. Iva Nežič Glavica
Poljanska cesta 4
1000 Ljubljana
iva.nezicglavica@teof.uni-lj.si

Draga udeleženka in dragi udeleženec 8. GENERACIJE izobraževanja iz geštalt pedagogike!

Saj ni res, pa je!
Teče že štiriindvajsto leto, kar v organizaciji DKGP in kasneje tudi TeoF potekajo izobraževanja iz geštalt pedagogike, pa nam še nikoli ni nihče tako prirezal peruti, kot se je tega lotil   tale simpatični lepotec. Očitno bi bil rad vključen v naš vsakdan, bolj procesno, bolj dolgoročno, kot kaže.

Morda pa si samo želi, da se naša skupna zgodba 8. generacije ne konča …

Čas je, da se srečamo. In če se z vsemi srečujemo na tako nenavaden, drugačen način, bomo tako skupaj kaj naredili, podelili tudi mi.

Srečali naj bi se že pred časom, napovedano novo srečanje je kajvemvkaterih rokah.

Lahko pa se virtualno odpravimo v Celje. Mi vas pogrešamo, zelo zelo. Pa smo si rekli – no, pa dajmo. To je zato, da ne bo abstinenčna kriza prehuda. Torej:

V petek zvečer vas povabim, da se za trenutek ustavite in dokončate stavek - če pogledam nazaj, na čas od zadnjega srečanja, najbolj izstopa dogodek/doživetje, me je vznemirilo, sem se ustrašil … in se počutim kot (pa najdete žival, s katero bi se lahko v tem občutju poistovetili). Nato vzamete list papirja (ali pa kar v geštalt zapiske) in to žival narišete, ob njej pa zapišete tri občutja, morda barve, jedi ali okuse/vonje, besede ali besedne zveze, lahko kombinacijo. A ne več kot 5. Izberite najmočnejše.              To je za petek dovolj.

V soboto si natisnite priponko z naslovom Na zid in sledite navodilom. Uživajte in si privoščite, bodite iskreni, dovoli si biti TI.                                    To je za soboto dovolj.

V nedeljo pa si natisnite priponko z naslovom Budilka hvaležnosti. Tudi tam so navodila dovolj jasna, da ne bo težav, kako izpeljati nalogo.

Predno se v nedeljo poslovimo, pa pomislite in dokončajte stavek: S seboj vzamem … / Sem hvaležen tudi za …                                                                To za nedeljo še ni dovolj.

In kaj/kam z izdelki in še čim?

Navodila:
Naš vikend (in morda še kaj več) bo potekal preko FACEBOOKA.
Če še nimate, si ustvarite FB profil, je zelo enostavno. Potem poiščete skupino: Geštalt 8. skupina, pošljite prošnjo za prijateljstvo – in smo skupaj. Skupina bo zaprtega tipa, v kateri bomo samo udeleženci in trenerji osme generacije. Če bodo kakšne tehnične težave pri ustvarjanju profila se obrnite na 031 665 483 (Fonzi).
V zaprti FB skupini bodo vsa potrebna navodila in grdiva, udeleženci pa sodelujete s svojimi prispevki, ki jih bo spremljala Iva.
Facebook: https://www.facebook.com/groups/2958988214150912

Lahko kdo vmes zapoje, odpleše, odmoli, potelovadi, naredi diapozitiv, prebere … dajte domišljiji krila …

Pripravili:
Miriam Stanonik
Fonzi Žibert
Iva Nežič Glavica, vodja izobraževanja

Ljubljana, 16. aprila 2020

 

Obvestilo v pdf obliki: